RSS
 

Wie de broek past

17 Aug

Zomer. Nou ja, vandaag even niet, maar mooi was ie, die zon, weet je nog. Ik zat op de fiets of in een tent, ik hoop dat jullie het net zo prachtig hadden als ik, dank u. Maar heb ik niks gemáákt dan, die hele vakantie? Wacht, het Topmanneke heeft nog wat shirts erbij, maar hij is even niet thuis dus dat poseren dat komt nog. En nog wat gordijnen- en reparatiewerk, daar zal ik jullie niet mee lastig vallen. Maar ik was ook toe aan kledij zonder gaten en slijtplekken. Een rokje met bloemetjes, best grappig, misschien maak ik daar nog wel een foto van. Maar ook: broeken! Nee rokken! Wat zijn het eigenlijk? Wat zegt u? Zoeave? Nou, dat dus.

Eerst liep ik twee weken rond in deze. Als je maar twee stel kleren meeneemt in je rugzak, wil je wel een broek die altijd lekker zit. Laat ik die nou net gemaakt hebben vlak voor vertrek.

Zouavebroek in bos

Ik kijk wat boos, maar dat komt, we waren aan het oefenen op een kroeggevecht. Theaterweek, in ‘t bos, nou ja, dat leg ik nog wel eens uit.

Thuis trof ik twee lapjes linnen die zich al een tijdje lagen af te vragen wat er van ze moest worden. Na twee weken ‘Mevrouw wat een leuke broek hebt u aan’ wist ik het ineens.

Zwart-wit zoeavebroek

Een broek in twee kleuren, die hetzelfde blijft ook al wordt de hele omgeving zwart-wit!

En ‘t leuke van die dingen is, ze zijn heel niet moeilijk en passen altijd. Natuurlijk doe ik het weer eens anders dan her en der op ‘t internet staat, met meer naden en meer gedoe, maar ik zeg u: moeite waard. Zo. Ga ik nu even door de storm rennen, harembroek wapperend in de wind.

 
Zeg het eens!

Geplaatst op 17-08-2014.

 

Jouw reactie