RSS
 

To Do Tas

06 Nov
Tas van draagdoek

Een betere broek aantrekken voor de foto staat ook op mijn to-do-list.

To-do-listjes, kent u die? Lijsten met Te Doene Dingen? En hebt u dat ook, dat ze altijd alleen maar langer worden en dat er nooit iets van af gaat?

Nee? O. Nou, ik heb dat dus. Van die groeizame lijsten met grootse plannen. Maarmaarmaar: ik weet het heus wel van mezelf. En ik ben dan soms best een beetje streng voor mezelf. Zo van dat ik pas aan een nieuw te doen ding mag dénken als er een lopend ding afgelopen is.

En zo lag de tas van Frédérique al echt belachelijk lang half af te wezen, half onder het machien. Frédérique had me haar oude draagdoek nota bene al ter verknipping opgestuurd toen ik nog in ginds dorp aan de Amstel woonde, en dat is echt al een eeuw of vijf geleden. Een paar vakken wilde ze, een rits, een flap, met een plaatje van een moeder met twee kinderen. Nou, dus ik knipte eens wat, en dacht eens na, en droomde weg, en verhuisde en echtscheidde en werkte en verzeilde in toestanden, maar daar had Fréderique part noch deel aan maar haar tas raakte er niet affer van. En intussen mocht ik zelfs geen ander draadje in ‘t machien rijgen, nee we zijn streng. Eerst deze tas af. Topmanneke liep in broeken met blote knieën, ik in zomerkleren omdat ik geen winterjurk kon maken zo, en die tas maar blijven liggen.

Toen kreeg ik de griep of zoiets. En na een paar dagen zielig niksdoen was ik dat zo zat dat ik tussen een paar hoestbuien door de laatste rits inzette, de boel aan elkaar stikte en twaalf knoopsgaten in de schouderband ploegde. Stomverbaasd mailde ik Frédérique. Gelukkig, ze vond ‘m mooi. Kan ik eindelijk iets anders gaan doen.

Binnenkant tas met rits

Als je de flap open doet, moet je ook nog de rits open zien te krijgen en dan kun je pas bij de drie binnenvakken, o wacht daar heb ik ook een foto van.

Alle vakken van de tas

Binnenin: spektakel met vakjes, ritsen, knopen en nog meer vakjes. En een karabijnhaak, niet voor wapens hoor maar voor sleutels.

 
Zeg het eens!

Geplaatst op 06-11-2012.

 

Jouw reactie