RSS
 

Tochtige dagen

07 Jan

Ja nou de Topvrouw heeft het dus druk met allesbehalve lapjes. Soms vraag ik me zelfs af of ik het nog wel kán. En nu hadden we ijsvrij: Topmanneke en ik hoefden allebei niet naar school. En terwijl de rest van de provincie voor mijn keukenraam langs zwierde – men kon schaatsen van Roodeschool naar Roodehaan, als men tenminste kón schaatsen – probeerde ik even of ik nog wel ritsdingetjes kon.

twee etuis

Het machien keek raar op toen het zomaar uit zijn winterslaap werd geschud, maar sloeg braaf aan het snorren. Heb ik ook eens fatsoenlijk mijn whiteboardstiften en andere nuttigheden op orde.

tochtbeest

Als jij dan van ‘t voorjaar mijn heg weer knipt, buur.

En de knappe buurman bibberde langs: hij zat thuis op de tocht. Kom maar wat dichterbij, zei ik, maar hij bedoelde een tochtbeest voor bij zijn voordeur, of ik dat kon maken.

Tja, meer is het niet, de oogst van drie dagen ijsvrij. Druk met koekjes bakken, afwassen, monopolyen met Topmanneke en al zijn vriendjes en vooruit, nog een beetje in ‘t voren werken voor ‘t werk. Een zeker talent voor thuisblijfmoeder kan me niet worden ontzegd. Zoek een rijke man, zei de buurman, dan kun je altijd thuis blijven. Maar hijzelf wou niet en hij was toch al niet rijk.

Niet rijk, zeidie. Terwijl hij zo’n prachtig tochtig konijn heeft.

 
Zeg het eens!

Geplaatst op 07-01-2016.

 

Jouw reactie