RSS
 

O kom er eens

19 Nov
Stempelmapje uitgevouwen

Ja je ziet ‘t niet zo goed (klik maar even voor groter) maar die blauwe priegels dat zijn blauwe stempeltjes, in een blauw mapje, en daar horen felgroene houdertjes bij, en een net zo groen stempelkussendoosje, wat allemaal leuk kleuren bij Topmannekes donkergroene ogen, maar zoals gezegd, daar zie je niet zo veel van.

Hoera, het grote zelfgebakkenuitsloofmammaseizoen is weer losgebarsten. En nou was ik nog zo van plan rustig an te doen. Kocht wat leuke speelgoedjes op een rommelmarkt zodat ik Topmannekes schoenzetterij had gecoverd en gewoon een paar weken kalmpjes de Naaipiet kon gaan uithangen voor pakjesavond itself. Maar toen was op zondagavond dat autootje toch niet helemaal jofel en er moesten eigenlijk ook batterijen in. Die had ik evenmin als zin om de schroevendraaier te zoeken. Dan liever lekker achter ‘t machien.

Want op diezelfde rommelmarkt scoorde ik ook een doos met letterstempels. De doos was ranzig, de binnendoos gescheurd, maar de stempels – compleet alfabet en alle cijfers, zelfs een Ü en een Ö, ik vermoed Duitse makelij –  en de houders en het stempelkussen, waar lieten we die dan? Nou precies, in een Handig OpvouwSorteerMapje met een vakje voor elke letter en nog een paar voor de Nuttige Toebehoren.

Topmanneke trotseerde vanmorgen de ijsbloemen om zijn gezette regenlaars te bereiken en pakte de zaak onverschrokken uit, nog gekleed in onderbroek. “Sinterklaas weet denk ik dat ik kan lezen! Dit vind ik een mooi cadeau!” En hij zette zich aan het stempelen van zijn naam in al zijn boeken. Klaar rond december. 2013.

Mapje voor stempels enzo

Opgevouwen met de groeten van Rinterklaas en Rarte Riet

 
Zeg het eens!

Geplaatst op 19-11-2012.

 

Jouw reactie