RSS
 

Lekker linnen, lang geleden

30 Sep

Dus collega Anja was in verwachting. Ik zeg, heb je al een doek, want ik heb tijd en naaiheimwee. Nou, zegt ze, doe mij zo’n mei tai dan. Ik zeg, wat voor eentje dan. Zegt ze: zelfde als de gordijnen in ‘t kamertje. Ik zeg, mooi zo, zie je dat stofje toch nog eens want op dat kamertje kom je de eerste tijd toch niet.

Dus wij naar Jan Sikkes voor een extra lapje gordijnlap, en een bijpassende kilometer linnen.

Maar toen vakantie. En ik daarna een nieuwe baan, leuker dan de vorige, maar net zo druk,  en een studie. En de woningbouw mijn huis in puin gooien want renovatie, dus het naaimachien verborgen onder een laag puin en spullen.

En toen ik er klaar mee en het machien uitgegraven. En een dagje aan het stikken. Met een borduursje van de paddestoelen die ook in het printje zitten, want ik denk nog, da’s leuk.

mei tai, paddestoelen, panda

Dus Panda en ik zuchten verzaligd op de veranda van ons tuinhuis: mmm, wat een lekker lapje is dat linnen.

 

rugdragen, mei tai, 8 jaar

Dus het Topmanneke zegt, hij zegt, daar pas ik ook nog wel in. Ik zeg, dat zullen we nog wel eens zien, zeg ik. Giechelt ie bijna van mijn rug af, met z’n acht jaar.

Dus ik zeg, nou, als dat past, laat dan Anja’s kindje ook maar komen.

 
1 reactie

Geplaatst op 30-09-2016.

 
  1. Mireille

    30-09-2016 at 14:17

    Strakke actie! Van jullie beide!

     

Jouw reactie