RSS
 

Dikke Broeken (en hoe je die maakt)

28 Aug

O weet je wat we ook doen deze vakantie (of eigenlijk deze week), Topmanneke en ikke: yoga. Ja, net nu we weg zijn uit het hippemoederreservaat. Maar we kregen een boekje over yoga voor kleutertjes en hebben nu de grootste lol ‘s ochtends als we wakker worden door een poes, hond, kikker en vlinder na te doen. Je krijgt er serieus een goed ochtendhumeur van, echt waar.

En om het grachtengordelgehalte toch een beetje op peil te houden, doen we dat natuurlijk niet in een ouwe pyjama met gaten, maar in een heuse Thaise Vissersbroek. Ja, ik kende ze ook niet, maar iemand wees iemand anders erop, en hoe gaat dat op ‘t internet, toen zat ik ze dus prompt te maken. Kijk, zo zien ze eruit:

Fisherman's pants

Reuzin.nl, aangenaam

Fisherman's pants

Als Topmanneke zijn hoofd scheef houdt, past hij wél op de foto

Topmanneke doopte zijn broek de Dikke Broek, omdat je er desgewenst ook met zijn drieën inpast, maar dat is voordat je de boel aansnoert. En het leukste is dat ik echt nog nooooooit zo’n simpel kledingstuk heb gemaakt. En lekker zitten joh, dat die dingen doen. Zo geraken wij natuurlijk nooit meer in de kleren op deze thuisgekluisterde dagen.

Wil je ook? Nou, let op.

Hoedoejedatje voor de Dikke Broek

(eerst goegelde ik natuurlijk een patroon, maar dat leek, hoewel je ‘t werkelijk o-ver-al weer tegenkomt, eenmaal gemaakt, helemaal nergens naar. Te kort, te smal, typisch Thais denk ik. Dus keek ik eens goed naar een plaatje en maakte er eentje in een Groningse maat)

Trek uit de kast (of in mijn geval, uit de doos die je deze vakantie echt waar nog gaat uitzoeken en inruimen):

En daar doe je dan het volgende mee:

Fishermans pants tutorial

Ja haha dat kun je niet lezen zo, natuurlijk. Maar klik er maar eens op! Zo dan!

En hoe trek je zoiets aan, daar hebben ze bij dat gekke andere patroon dan wel weer een nuttig tekeningetje voor.

Zo. Een welgemeende Zonnegroet aan u allen.

 

 
1 reactie

Geplaatst op 28-08-2012.

 
  1. Anny

    02-11-2016 at 02:29

    Hoi ik.kan nier zo goed zien hoeveel meter stof je nu nodig hebt, of lees ik er over heen?

     

Jouw reactie