RSS
 

Alles in de wind

18 Jul

Voor een Fries schipperskind moest er een tai komen (voor verse lezers: een mei tai. Dat is een draagdoek. Voor babietjes. En peuters. En kleuters, zoals die van mij vandaag want die was ziek en dan wil ie best een middagje mamma’s rug op. Eh waar was ik).

Nou, wat maak je daar dan voor plaatje op.

Tjalk. Ofzo

Ik ben nu al weer kwijt of het nou een skûtsje of een tjalk of nog iets anders is. Maar zo'n boot, je weet wel, met van die zwaarden aan de zijkant, waarmee je zo stoer hurd en skún het Tjeukemeer over kunt steken.

De doek is verstelbaar met die koordjes die je daaro ziet bungelen, want ‘t schipperskindje is nog klein. (De hoogte is zoals altijd aanpasbaar door gewoon de tailleband een keertje om te slaan). Maar de schipper wilde zijn oudste kind ook wel eens dragen. Daarvoor deed ik een liedje op de andere kant.

Alles in de wind

Ach kom, dat ken je wel, dat liedje. Ik heb het ooit zelfs een eerbiedwaardig heer op tv horen zingen. Heel vals van Kom hieeer, Rosa. En dat zit dus in mijn hoofd sinds ik aan die doek begon. En da's lang hoor, vergis je niet.

 
1 reactie

Geplaatst op 18-07-2012.

 
  1. Tamara

    19-07-2012 at 12:17

    En je wordt bedankt – nou heb ik het ook in mijn hoofd. Wel een mooie mei tai, dat dan weer wel :)

     

Jouw reactie